Econocom lanceert nieuwe ‘Green & Energy’ services om energietransities van bedrijven in de Benelux te versnellen

persberichten
published on 25-05-2023

Econocom, de eerste Digital General Contractor (DGC) in Europa die de digitale transformatie van grotere organisaties ontwerpt, financiert en begeleidt, kondigt met trots de lancering van zijn nieuwe ‘Green & Energy’ services aan. Deze nieuwe business unit is gericht op het versnellen van de energietransitie van bedrijven in de Benelux.

Naast financieringsoplossingen voor energietransities, biedt Econocom nu ook verschillende engineering services, zoals technische audits, energiebesparings-berekeningen, projectmanagement en prestatiemonitoring op basis van energiedata, aan. In Frankrijk zijn al diverse succesvolle energietransities gerealiseerd voor bedrijven. Autofabrikant Stellantis (Peugeot, Citroen, Opel, Alfa Romeo, Chrysler etc.), IT- en luchtvaartspecialist Thales en meubelfabrikant Maisons du Monde kozen al voor succesvolle energietransities met Econocom.

Econocom heeft als integrator en financiële partner van circulaire projecten, zoals bijvoorbeeld Ledverlichting, al veel ervaring op dit gebied. Vincent Guillemot, een 28-jarige in ‘Environmental Engineering’ afgestudeerde ingenieur uit Lyon, is verantwoordelijk voor de genoemde successen in Frankrijk. Hij verhuist nu naar Brussel om de lancering van ‘Green & Energy’ in de België, Nederland en Luxemburg te leiden en zijn succesvolle aanpak ook daar toe te passen.

“Deze gecoördineerde aanpak, waarbij advies, installatie en een ‘As-a-Service’-financieringsoplossing samenkomen, is uniek in de markt. Onze klanten slagen er dankzij onze services in om de voorspelde energiebesparingen te realiseren én de gedane investeringen terug te verdienen”, aldus Vincent Guillemot, Business Unit Manager Green & Energy.

Toonaangevend op het gebied van energietransitieprojecten

Econocom treedt op als hoofdaannemer voor projecten ter ondersteuning van de energietransitie op het gebied van verlichting, industriële koeling, warmteterugwinning en HVAC, energieopslag, laadsystemen en zonne-energie. Het breidt zijn bestaande ecosysteem van leveranciers, installateurs, service engineers, softwareontwikkelaars en financiële partners in de Benelux hiervoor verder uit.

One digital company