IT leasen

Het financieren van digitale technologie is een uitkomst 

voor bedrijven en organisaties die financiële ruimte 

willen creëren om verder te investeren in groei 

en nieuwe concepten. 

 

Met IT leasing heb je toegang tot 

de nieuwste digitale apparatuur en -oplossingen 

voor een vaste prijs per maand. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

 

Voordelen van ICT leasen

Het laatste waar financials op zitten te wachten is een onvoorspelbaar cash verloop. Een onvoorspelbare cashflow kan problematisch zijn omdat het moeilijkheden kan veroorzaken bij het plannen van financiële activiteiten, het beheren van liquiditeit en het voldoen aan financiële verplichtingen, zoals het betalen van leveranciers, salarissen of leningen. Door te kiezen voor een financieringsoplossing voor je apparatuur, tackle je dit, maar dat niet alleen.

Toegang tot nieuwste technologieën

IT leasen stelt bedrijven in staat om altijd toegang te hebben tot de nieuwste en meest geavanceerde technologieën, zonder dat ze grote kapitaalinvesteringen hoeven te doen.

Verbeterde cashflow

Door IT te leasen behoud je de liquide middelen in je bedrijf en verbeter je de cashflow, omdat je geen grote sommen geld hoeft uit te geven voor de aanschaf van IT-apparatuur.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

IT leasing biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor je gemakkelijk kunt opschalen of afschalen naargelang je behoeften veranderen, zonder vast te zitten aan verouderde apparatuur.

Geen zorgen over onderhoud en upgrades

Met een leaseovereenkomst is je bedrijf vrijgesteld van de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de upgrades van de IT-apparatuur, waardoor je je meer kunt concentreren op de kernactiviteiten.

Bijdrage aan duurzaamheid

ICT leasen draagt bij aan duurzaamheid door het bevorderen van hergebruik en recycling van IT-apparatuur, waardoor de ecologische voetafdruk van je bedrijf wordt verminderd.

Fiscale voordelen

Afhankelijk van de lokale wetgeving kunnen leasebetalingen worden beschouwd als operationele kosten, wat kan leiden tot fiscale voordelen voor jouw bedrijf.

Voor wie is IT leasen aantrekkelijk?

IT leasen is aantrekkelijk voor een breed scala aan organisaties, waaronder kleine, middelgrote en grote ondernemingen, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties en zelfs start-ups. Deze financieringsoplossingen zijn met name gunstig voor organisaties die:

- Op zoek zijn naar flexibiliteit 
- Financiële slagkracht kunnen gebruiken om te groeien
- Willen profiteren van de nieuwste technologieën 
- Behoefte hebben aan stabiele budgettering
- Niet gebonden willen zijn aan specifieke merken, banken of leveranciers

Onze financieringsoplossingen zijn merk-, bank- en leveranciersonafhankelijk. Samen bekijken we welke mogelijkheden het best bij de wensen van de organisatie passen. Door samen te werken met een partner zoals Econocom, kun je profiteren van deskundig advies en ondersteuning bij het selecteren, implementeren en beheren van de IT-infrastructuur van jouw bedrijf, waardoor je zakelijke doelstellingen effectief kan realiseren.
 

Wissel met ons van gedachten

Welke soorten IT-apparatuur kun je leasen?

Bij Econocom strekt het aanbod in leasemogelijkheden voor IT-apparatuur zich uit om aan diverse bedrijfsbehoeften te voldoen. Bovendien bieden wij maatwerk financieringsoplossingen voor verschillende merken, waardoor je bedrijf of organisatie de flexibiliteit heeft om te kiezen wat het beste aansluit bij hun organisatiedoelstellingen en budgetten.

Werkplekken kunnen variëren van desktop computers tot laptops en tablets, die allemaal kunnen worden geleased om de productiviteit en flexibiliteit van werknemers te verbeteren.

Naast werkplekken en netwerkapparatuur kun je ook audiovisuele middelen en whiteboards laten financieren. Netwerkapparatuur omvat routers, switches, firewalls en andere infrastructuur componenten die essentieel zijn voor een efficiënt en veilig netwerk.

Onze audiovisuele oplossingen omvatten onder meer projectoren, displays, videowalls en geluidsapparatuur, waardoor bedrijven hoogwaardige presentaties en communicatie kunnen realiseren.

Met ons uitgebreide aanbod aan IT-apparatuur en op maat gemaakte financieringsmogelijkheden streven we ernaar om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het realiseren van hun technologische ambities en groei.
 

Financieringsmogelijkheden voor IT

Bij Econocom staan diverse financieringsopties voor IT tot je beschikking, ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende behoeften en situaties. Onze financieringsmogelijkheden omvatten:

Met klassieke financiering kunnen kosten gespreid worden over een vooraf bepaalde periode, terwijl projectfinanciering specifiek gericht is op het financieren van IT-projecten. Groeifinanciering biedt flexibiliteit om snel te kunnen opschalen, terwijl sale & leaseback organisaties in staat stelt om bestaande IT-investeringen vrij te maken voor andere bedrijfsbehoeften.

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige financieringsvorm of juist behoefte hebt aan controle over investeringsbudgetten: wij hebben altijd de juiste oplossing voor jouw organisatie.

Hoe werkt IT leasen bij Econocom?

IT leasen bij Econocom is eenvoudig. Om een leaseovereenkomst af te sluiten, volg je onderstaande stappen.

Stap 1: overeenkomst sluiten

Sluit een overeenkomst met Econocom voor de gewenste investering in IT-apparatuur.

Stap 2: omzetting naar termijnbedrag

Het totale investeringsbedrag wordt omgezet naar een periodiek termijnbedrag op basis van de gewenste looptijd van de leaseovereenkomst.

Stap 3: levering van apparatuur

De geselecteerde leverancier levert de gewenste IT-apparatuur af bij de klant.

Stap 4: facturatie en betaling

Na levering stuurt de leverancier de factuur naar Econocom. Econocom keurt de factuur goed en voldoet vervolgens, na goedkeuring, de betaling aan de leverancier.

Kosten van ICT leasen

De kosten van het leasen van ICT zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de looptijd van het leasecontract, het type en de hoeveelheid apparatuur die wordt geleased, en de specifieke bedrijfsomstandigheden. Bij Econocom streven we ernaar om maatwerkoplossingen te bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van elke organisatie.

Door middel van een grondige analyse van de situatie van de klant kunnen we een passende financieringsoplossing bieden die niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook flexibiliteit biedt voor toekomstige veranderingen. Of het nu gaat om het optimaliseren van kosten, het vergroten van de operationele efficiëntie of het ondersteunen van groei: onze oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren binnen een budget dat past bij hun financiële situatie.
 

As-a-service mogelijkheden

Econocom biedt uitgebreide As-a-service mogelijkheden voor IT-apparatuur, waarmee klanten volledig ontzorgd worden gedurende het gehele leasetraject. Van preventief onderhoud en gebruikerstrainingen tot en met de recycling aan het einde van de levensduur van de apparatuur.

Het complete servicepakket van Econocom garandeert niet alleen deskundig advies, maar biedt ook extra zekerheid en professionele ondersteuning gedurende de volledige levenscyclus van de IT-apparatuur. Met deze allesomvattende benadering streeft Econocom ernaar om klanten te voorzien van een naadloze ervaring en een betrouwbare partner te zijn in het gebruik van de IT-apparatuur en tevens het onderhoud.
 

Waarom kiezen voor Econocom?

Met Econocom als financieringspartner kun je vertrouwen op flexibele contracten, een toegewijd team en een papierloze administratie. Daarnaast ontvang je op maat gemaakt en onafhankelijk advies. We bieden financieringsoplossingen die losstaan van merken, banken of leveranciers en die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie. 

Onafhankelijk advies op maat

Onze financieringsoplossingen zijn merk-, bank- en leveranciersonafhankelijk. Samen bekijken we welke mogelijkheden het best bij de wensen van de organisatie passen.

Ons team staat altijd paraat

Gedurende de samenwerking staat er een multidisciplinair team klaar voor support en assistentie. Klanttevredenheid en gebruiksgemak staan altijd centraal.

Een flexibele overeenkomst

Onze oplossingen zijn maatwerk, zodat er altijd voldoende flexibiliteit is zodra de situatie van de organisatie verandert.

Papierloze administratie

De administratie verloopt op een een duurzame digitale manier, zo werken wij met elektronische handtekeningen, online assetrapportages en papierloze facturatie.

Duurzame digitale dienstverlening

Onze financieringsoplossingen ondersteunen een duurzame levenscyclus. Gebruikte apparatuur wordt opnieuw ingezet of op een professionele manier gerecycled om weer als grondstof te dienen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van IT leasen voor jouw organisatie? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com of bel naar 030-6358333. We praten graag met je verder!

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn leasecontract aanpassen aan de behoeften van mijn bedrijf?

Dat kan zeker bij Econocom. Onze oplossingen zijn maatwerk, zodat er altijd voldoende flexibiliteit is zodra de situatie van de organisatie verandert. Je betaalt vaste kosten tijdens de gewenste looptijd van de overeenkomst. Dit wordt afgestemd op de cashflow en financiële planning van jouw bedrijf of organisatie.

Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract?

Aan het einde van een leasecontract zijn er verschillende mogelijke scenario's, afhankelijk van de voorwaarden van het contract en de afspraken die zijn gemaakt. Het leasecontract kan verlengd worden, de IT-apparatuur kan ook gekocht of teruggegeven worden. Bij Econocom kijken we tijdens het opstellen van de leaseovereenkomst samen met jou naar de beste optie voor jouw bedrijf na het aflopen van de leaseperiode. 

Kan ik mijn bestaande IT leasen?

Ja, het is mogelijk om je bestaande IT-infrastructuur te leasen. Met een sale & leaseback-regeling kan je bestaande IT-infrastructuur leasen en tegelijkertijd blijven gebruiken. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die behoefte hebben aan liquide middelen of die hun kapitaal willen herinvesteren in kernactiviteiten.

Zijn er belastingvoordelen verbonden aan IT leasing?

De belastingvoordelen van IT leasing kunnen variëren afhankelijk van de lokale wetgeving. In veel gevallen worden leasebetalingen beschouwd als operationele kosten, wat kan resulteren in fiscale voordelen voor je bedrijf. 

One digital company