IT Asset Management

Ben je op zoek naar een manier om jouw IT-omgeving efficiënter 

te beheren en te optimaliseren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

 

Onze expertise strekt zich uit tot IT Asset Management (ITAM).

Een essentiële IT service voor het beheren van al jouw IT-assets. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek

hoe we jou kunnen helpen jouw IT-omgeving te optimaliseren!

Wat is IT Asset Management (ITAM) precies?

IT Asset Management is de praktijk van het beheren en optimaliseren van de levenscyclus van IT-assets binnen een organisatie. Dit omvat hardware, software, netwerkapparatuur en andere technologische middelen die worden gebruikt om de bedrijfsprocessen te ondersteunen. Met ITAM kun je al jouw IT-assets nauwkeurig volgen, vanaf de aanschaf tot aan het einde van hun levensduur.

Wat zijn de voordelen van IT Asset Management?

Met IT Asset Management krijg je een duidelijk inzicht in al jouw IT-assets, van hardware tot software en alles daartussenin. Dit stelt je in staat om jouw IT-omgeving efficiënter te beheren, kosten te besparen en risico's te verminderen. Door ITAM te implementeren, kun je ook voldoen aan regelgeving en licentievereisten, wat essentieel is voor een gezonde bedrijfsvoering.

Voor wie is asset financiering aantrekkelijk?

Asset financiering is aantrekkelijk voor bedrijven van alle groottes die behoefte hebben aan flexibele financieringsopties voor hun IT-investeringen. Of je nu een start-up bent die snel wil groeien, een MKB-bedrijf dat de cashflow wil verbeteren, of een grote onderneming die behoefte heeft aan schaalbare oplossingen, asset financiering biedt de flexibiliteit die je nodig hebt.

Eens van gedachten wisselen?

Financieringsmogelijkheden voor IT assets

Bij Econocom bieden we verschillende financieringsmogelijkheden voor jouw IT-assets. Of je nu kiest voor leasing, huurkoop, of een op maat gemaakte financieringsoplossing: wij helpen je bij het vinden van de juiste financieringsvorm die past bij jouw behoeften en budget.

Kosten van IT Asset Management

Bij Econocom bieden we flexibele contractvormen die zijn afgestemd op jouw behoeften en voorkeuren. De kosten van IT Asset Management kunnen dan ook variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van jouw IT-infrastructuur, het gekozen servicecontract en de gewenste diensten en ondersteuning. Vraag voor een kostenindicatie eenvoudig een vrijblijvende offerte aan via de website.

IT Asset Management en cybersecurity

Een effectief IT Asset Management speelt een cruciale rol in cybersecurity. Door een volledig inzicht te hebben in al jouw IT-assets, kun je potentiële beveiligingsrisico's identificeren en aanpakken voordat ze problemen veroorzaken. Daarnaast helpt ITAM bij het implementeren van beleid en procedures om de veiligheid van jouw IT-omgeving te waarborgen.

IT Asset Management en software licentiebeheer

Softwarelicentiebeheer is een integraal onderdeel van IT Asset Management. Door nauwkeurig bij te houden welke softwarelicenties je hebt en hoe ze worden gebruikt, kun je overtollige kosten vermijden en voldoen aan de licentievoorwaarden van softwareleveranciers. ITAM biedt de tools en processen die nodig zijn om softwarelicenties effectief te beheren en te optimaliseren.

Waarom kiezen voor Econocom?

Bij Econocom begrijpen we de uitdagingen waarmee moderne bedrijven worden geconfronteerd bij het beheren van hun IT-assets. Met onze uitgebreide expertise in IT Asset Management en financieringsopties helpen we jouw organisatie om het maximale uit jouw IT-investeringen te halen. Wanneer je kiest voor Econocom kun je rekenen op:

Onafhankelijk advies op maat

Onze financieringsoplossingen zijn merk-, bank- en leveranciersonafhankelijk. Samen bekijken we welke mogelijkheden het best bij de wensen van de organisatie passen.

Ons team staat altijd paraat

Gedurende de samenwerking staat er een multidisciplinair team klaar voor support en assistentie. Klanttevredenheid en gebruiksgemak staan altijd centraal.

Een flexibele overeenkomst

Onze oplossingen zijn maatwerk, zodat er altijd voldoende flexibiliteit is zodra de situatie van de organisatie verandert.

Papierloze administratie

De administratie verloopt op een een duurzame digitale manier, zo werken wij met elektronische handtekeningen, online assetrapportages en papierloze facturatie.

Bovendien staat er gedurende de samenwerking altijd een multidisciplinair team klaar voor support en assistentie. Klanttevredenheid en gebruiksgemak staan bij ons centraal. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com of bel naar 030-6358333. We praten graag met je verder! 

One digital company