IT hardware leasing

Als je op zoek bent naar een flexibele en kostenefficiënte manier om je bedrijf te voorzien van de nieuwste technologie, dan ben je hier aan het juiste adres. 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe IT hardware leasing jouw organisatie kan helpen groeien.

Wat is IT hardware leasing 

en hoe werkt het?

IT hardware leasing is een financieringsmethode waarbij je de benodigde apparatuur voor je organisatie least in plaats van koopt. Dit betekent dat je gebruikmaakt van de hardware gedurende een vooraf afgesproken periode, waarvoor je een maandelijkse leasebetaling doet. Aan het einde van de leaseperiode heb je de mogelijkheid om de apparatuur te kopen tegen een vooraf bepaalde restwaarde, de lease te verlengen of de apparatuur terug te geven. IT hardware leasing biedt organisaties van elke omvang de mogelijkheid om te profiteren van geavanceerde IT-oplossingen zonder grote kapitaalinvesteringen.

 

Voordelen van hardware leasen

Het proces van IT hardware leasing is eenvoudig en biedt flexibiliteit aan organisaties van elke omvang. Daarnaast profiteer je met hardware leasen van:

Toegang tot de nieuwste technologieën

Met IT hardware leasing heb je altijd toegang tot de nieuwste en meest geavanceerde technologieën, waardoor je concurrentievoordeel behoudt en je organisatie voorop blijft lopen in een snel veranderende technologische omgeving.

Een verbeterde cashflow

In plaats van grote kapitaalinvesteringen upfront, betaal je een vast maandelijks bedrag voor het leasen van de hardware. Dit verbetert je cashflow en maakt budgettering eenvoudiger, omdat je niet hoeft te anticiperen op onverwachte kosten voor hardware-aankopen.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

IT hardware leasing biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor je gemakkelijk kunt opschalen of afschalen naar behoefte. Of je organisatie nu groeit, krimpt of je technologische behoeften veranderen: je kunt eenvoudig je leaseovereenkomst aanpassen aan de nieuwe situatie.

Volledige ontzorging in onderhoud en upgrades

Met een leaseovereenkomst hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en de upgrades van de hardware. Dit wordt allemaal verzorgd door Econocom, waardoor je meer tijd en middelen kunt besteden aan je kernactiviteiten.

Fiscale voordelen

Afhankelijk van de lokale wetgeving kunnen leasebetalingen worden beschouwd als operationele kosten, wat kan leiden tot fiscale voordelen voor je organisatie. Dit kan helpen om je belastingdruk te verlagen en je financiële positie te versterken.

Bijdrage aan duurzaamheid

IT hardware leasing draagt bij aan duurzaamheid door het bevorderen van hergebruik en recycling van IT-apparatuur. Dit helpt de ecologische voetafdruk van je organisatie te verminderen en draagt bij aan een beter milieu.

Kortom: IT hardware leasing is de ideale keuze voor organisaties die streven naar groei, efficiëntie en concurrentievoordeel. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe IT hardware leasing jouw organisatie kan helpen groeien.

Wanneer is IT hardware leasing interessant?

IT hardware leasing is interessant voor organisaties in verschillende situaties. Als een kleine of middelgrote onderneming kun je profiteren van IT hardware leasing omdat het je in staat stelt om toegang te krijgen tot de nieuwste technologieën zonder grote kapitaalinvesteringen te doen.

Voor start-ups kan IT hardware leasing een aantrekkelijke optie zijn omdat het je in staat stelt om snel en flexibel te schalen naarmate je bedrijf groeit, zonder dat je vastzit aan verouderde technologie.

Zelfs grote ondernemingen kunnen profiteren van IT hardware leasing vanwege de flexibiliteit en operationele efficiëntie die het biedt. Het stelt je in staat om hun technologische infrastructuur voortdurend te vernieuwen en up-to-date te houden zonder grote kapitaalinvesteringen te hoeven doen.

Voor organisaties die werken aan specifieke projecten of tijdelijke behoeften hebben aan extra IT hardware, kan leasing een kosteneffectieve oplossing zijn omdat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt voor de duur van het project.
 

Welke soorten hardware zijn te leasen?

Bij IT hardware leasing kun je een breed scala aan apparatuur leasen, waaronder:

Computers en laptops

Servers

Netwerkapparatuur

Printers en multifunctionele apparaten

Opslagoplossingen

Zelfs telecomapparatuur is te leasen. Of je nu behoefte hebt aan een compleet nieuwe IT-infrastructuur of aanvullende apparatuur voor specifieke projecten: onze IT hardware leasing oplossingen bieden genoeg flexibiliteit om aan jouw behoeften te voldoen. 

Gebruikte IT hardware leasen

Naast het leasen van nieuwe apparatuur, bieden we ook de mogelijkheid om gebruikte IT hardware te leasen middels een Sale and Leaseback regeling. Dit kan een kosteneffectieve oplossing zijn voor organisaties die op zoek zijn naar betaalbare hardware-opties zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties.

Software lease bij grootafname hardware

Bij Econocom begrijpen we dat moderne bedrijfsvoering niet alleen afhankelijk is van de juiste hardware, maar ook van krachtige en betrouwbare software. Als jouw organisatie een grote afname van hardware plant, biedt Econocom een unieke oplossing door ook software lease aan te bieden. Dit betekent dat je niet alleen kunt profiteren van flexibele betalingsvoorwaarden voor je hardware, maar ook voor standaard software applicaties

Met een software lease-oplossing kun je de kosten voor zowel hardware als software spreiden, wat resulteert in een verbeterde cashflow en financiële stabiliteit voor jouw onderneming. Bovendien biedt deze aanpak de mogelijkheid om altijd toegang te hebben tot de nieuwste softwareversies en updates, zonder de noodzaak van grote kapitaalinvesteringen. Door samen te werken met Econocom, kun je jouw IT-infrastructuur naadloos upgraden en uitbreiden, terwijl je tegelijkertijd profiteert van lagere initiële kosten en een flexibele, schaalbare oplossing. 
 

Waarom IT hardware leasen bij Econocom?

Wil jij profiteren van geavanceerde IT-oplossingen zonder grote kapitaalinvesteringen te doen?  Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Econocom bieden we een breed scala aan financieringsoplossingen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van jouw organisatie. Wanneer je kiest voor Econocom kun je rekenen op:
 

Onafhankelijk advies op maat

Onze financieringsoplossingen zijn merk-, bank- en leveranciersonafhankelijk. Samen bekijken we welke mogelijkheden het best bij de wensen van de organisatie passen.

Een flexibele overeenkomst

Onze oplossingen zijn maatwerk, zodat er altijd voldoende flexibiliteit is zodra de situatie van de organisatie verandert.

Papierloze administratie

De administratie verloopt op een duurzame digitale manier, zo werken wij met elektronische handtekeningen, online asset rapportages en papierloze facturatie.

Duurzame digitale dienstverlening

Onze financieringsoplossingen ondersteunen een duurzame levenscyclus. Gebruikte apparatuur wordt opnieuw ingezet of op een professionele manier gerecycled om weer als grondstof te dienen.

Bovendien staat er gedurende de samenwerking altijd een multidisciplinair team klaar voor support en assistentie. Klanttevredenheid en gebruiksgemak staan bij ons centraal. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com of bel naar 030-6358333. We praten graag met je verder! 

One digital company