Vier eigenschappen van dé ideale vergaderruimte

nieuws
published on 03-02-2020
#vier-eigenschappen

Je kan het je nog amper voorstellen, maar er was een tijd dat collaboration beperkt bleef tot de boardroom. Alleen directie had de mogelijkheid om conference calls in te plannen (soms zelfs met video). Omdat de technologie kostbaar was, bleef het daar wel bij.

Gelukkig zijn de tijden veranderd , sinds de opmars van Microsoft Teams, Google Hangouts en Zoom is het voor iedereen mogelijk om altijd en overal met elkaar samen te werken. Soms via de chat, andere keren via een video- of voiceverbinding en bijna altijd vanaf een desktop, laptop of tablet.

Om de samenwerking tussen (groepen) mensen in verschillende ruimtes mogelijk te maken, is meer nodig dan een device met wat software. Bij steeds meer organisatie worden verschillende vergaderruimtes ingericht die speciaal geschikt zijn voor deze vormen van samenwerking. Aan welke eisen moet zo’n ruimte nu eigenlijk voldoen?

Het spreekt voor zich dat het handig is om een goede netwerkverbinding met voldoende bandbreedte en Quality of Service te hebben. En natuurlijk heb je de juiste AV-apparatuur nodig om videobellen mogelijk te maken. Maar er zijn nog meer zaken waar je op moet letten. Welke dat zijn, lees je hier.

Benieuwd naar de voordelen van een moderne vergaderruimte voor jouw organisatie en de mogelijkheden van een As-a-Service oplossing? Neem gerust contact op!

Een contactformulier invullen, of een email sturen naar info.nl@econocom.com kan uiteraard ook.

One digital company