[Voorlopige omzetcijfers 2017] Econocom zet sterke business dynamiek in 2017 voort.

Sterke dynamiek voor alle bedrijfsactiviteiten consolideert het groeiprofiel van Econocom (omzet stijgt met 17,5%, waarvan 11,2% organisch).

De groep bevestigt de doelstellingen van het strategische plan ‘mutation’ te hebben behaald: een tweevoudige stijging in zowel de omzet (€3 miljard) en terugkerende winst (meer dan €150 miljoen).

Econocom, een Europese speler, gespecialiseerd in de digitale transformatie van bedrijven, boekte een volledige jaaromzet over 2017 van €2.980 miljoen, vergeleken met €2.536 miljoen in 2016, een stijging van 17,5%.

De organische groei was sterk (11,2%), versnelde tijdens de tweede jaarhelft en was ruim boven het gestelde ("meer dan 5%"). Alle bedrijfsactiviteiten van de groep droegen bij aan deze trend:

  • Technology Management & Financing (TM&F) rapporteerde een omzet van €1.378 miljoen, een stijging van 9,5% ten opzichte van 2016, een volledig organische groei. Het vierde kwartaal stelde de groep in staat de zakelijke kansen die het hele jaar door werden geïdentificeerd, te consolideren. De groep blijft profiteren van de markttendens waarbij het gebruik boven eigenaarschap wordt gesteld.

  • De omzet voor Services was voor het eerst meer dan een miljard euro (€1.007 miljoen), een stijging met 25,5%, waarvan 12,7% organisch. Dit onderdeel zette zijn groei in lijn met de markt voort, met name dankzij het opvoeren van belangrijke managed services contracten. De zogenoemde 'Satellieten', Econocom dochterbedrijven, fungeerden als een accelerator en boekten opnieuw een jaar van dubbele digitale organische groei, voornamelijk gedreven door een aantal grote deals in integratiediensten alsook door het gezonde momentum in belangrijke digitale segmenten (cyberbeveiliging, mobiliteitsoplossingen, etc.).

  • Products & Solutions zag een stijging van 25,2%, waarvan 12,7% organisch. Deze tak profiteerde aanzienlijk van IT- en multimedia-investeringen in Europa en marktaandeelwinsten, met name in de publieke sector (onderwijs, ziekenhuizen, etc.).

Lees het volledige Engelstalige persbericht

Volgende publicatie: de geauditeerde jaarresultaten voor 2017 worden, na sluiting van de beurs, op 26 februari 2018 gepubliceerd.