Tabor College biedt digitaal onderwijs met oplossing van Econocom

Met het gebruik van digitale middelen wordt ook in het onderwijs steeds meer maatwerk geleverd. Denk dan niet alleen de tablets, maar ook aan de content en de ondersteunende applicaties voor leraren en leerling.

Toekomstgericht onderwijs

De onderwijsmethodes worden steeds interactiever. Ook de uitgevers zijn zich daarvan inmiddels bewust geworden. Waar voorheen een PDF’je werd geleverd waar je nog doorheen moet scrollen (oftewel een boek achter glas), wordt nu steeds vaker interactieve content ontwikkeld.

De uitdaging

Alle leerlingen voorzien van een tablet, zodat elke leerling mee kan doen met maatwerk in digitaal onderwijs, dat was de uitdaging voor het TaborCollege.
Dankzij een samenwerking met PlanIT@School, onderdeel van Econocom Nederland, vonden zij de passende oplossing om elke leerling van een iPad te voorzien, inclusief verzekering, schadeafhandeling en het portaal erachter.

Raymond van den Berg, eindverantwoordelijke ICT: "Het TaborCollege wil zoveel mogelijk aansluiten op het niveau en het tempo van de leerling. Op maat gerichte digitale onderwijstrajecten waar mogelijk en haalbaar. Informatietechnologie kan uitstekend gebruikt worden als ondersteunend middel in het onderwijsleerproces.
ICT is natuurlijk nooit een doel op zich, maar altijd een middel om processen beter te laten lopen."

Over het Tabor College:

TaborCollege is een rooms-katholieke scholengemeenschap in Hoorn, die in totaal drie middelbare scholen omvat: het Oscar Romero, Werenfridusen d'Ampte. Op deze drie locaties worden vrijwel alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: vmbo, mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig havo en vwo.

Over PlanITatSchool:

Vanuit de visie om onderwijsinstellingen te faciliteren bij hun digitale transformatie, bieden zij scholen een breed scala van merk-, bank-, en leveranciersonafhankelijke financieringsoplossing en ondersteunende services.

Ga voor meer informatie naar www.planitatschool.nl, of vul een contactformulier in.
Een mail sturen naar info.nl@econocom.com kan uiteraard ook, wij zijn u graag van dienst!