Sacha kiest Econocom Retail als partner in digitalisering

Sacha is een Europese multinational met meer dan 75 schoenenwinkels verspreid over 5 landen. Onder de merknaam Sacha vallen de winkels van de familie die in ruim 100 jaar de keten lieten uitgroeien tot een zeer succesvol internationaal merk. Het merk Sascha heeft een eigen en vernieuwende kijk op model en is daarmee uniek en 'not-for-basics'.

Digitalisering

De afgelopen jaren is er veel veranderd bij Sascha, zo werd in 2009 gestart met de online verkoop, dat inmiddels een groot deel  van de totale omzet vertegenwoordigd. De impact van digitalisering reikt verder dan online shoppen. CEO Ward Termeer gelooft namelijk niet dat fysieke retail totaal verdwijnt. Volgens hem zullen een aantal grote winkelsteden overblijven waar klantbeleving voorop staat. In deze winkelsteden wil Sacha zich blijven onderscheiden.

Meegaan in de digitale transformatie

Hoe doet Sacha dat? Door mee te veranderen met de markt en door digitalisering op te nemen in strategische beslissingen van het bedrijf. Sacha doet dit onder andere door het aankopen van slimme kassasystemen en koos voor Econocom Retail als partner.

De kennis van de markt en professionele ondersteuning van Econocom Retail staan aan de basis van deze samenwerking. Econocom Retail weet waar het om draait en deed een passend aanbod, zonder poespas. Zo kon Sacha de allernieuwste POS-systemen snel in gebruik nemen en zich bezighouden met waar het echt om draait: de klant centraal stellen.

Ward Termeer, CEO van Sacha: “Er blijven altijd grote retailsteden waar men blijft winkelen. Als iemand de stad in gaat dan is de beleving een van de belangrijkste aspecten. Dit is in de afgelopen 50 jaar niet veranderd. De mens staat centraal, dus het gaat erom hoe mensen met elkaar omgaan in de fysieke winkel. Daarnaast is online natuurlijk een belangrijk kanaal. Daar waar de consument zich bevindt, daar moet jij zijn met jouw product.”

Ga voor meer informatie naar www.retail-econocom.nl, of vul een contactformulier in.
Een mail sturen naar info.nl@econocom.com kan uiteraard ook, wij zijn u graag van dienst!

Econocom Nederland is genomineerd voor twee Computable Awards , waaronder die voor ‘Digital Company van het jaar’. Een stem uitbrengen kan via deze stemmodule.