Johan Cruijff ArenA ontwikkelt zich verder als Smart Stadium met behulp van innovatief IT-model

Huawei, AnyLinQ en Econocom leveren gezamenlijk alomvattende netwerkservice aan het stadion

Huawei, AnyLinQ en Econocom presenteren vandaag de implementatie van het zogenoemde ​​‘Redefined IT’ model voor de Johan Cruijff ArenA. Hierbij leveren de partijen ICT-oplossingen (opslag, netwerk, computing), management en ondersteunende diensten via een geoutsourced en on-demand servicemodel. De samenwerking tussen deze drie partijen stelt de Johan Cruijff ArenA in staat om zich verder te ontwikkelen als Smart Stadium en helemaal klaar te zijn voor UEFA Euro 2020.

All-inclusive service

Huawei, AnyLinQ en Econocom hebben hun krachten gebundeld om een ​​all-inclusive service voor de Johan Cruijff ArenA te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Huawei's netwerk-, opslag- en computing oplossingen; AnyLinQ’s expertise in het ontwerpen van dit model en het beheren van ArenA’s volledige digitale transformatieproces; en een financieringsoplossing uit de koker van Econocom. In tegenstelling tot het traditionele model waarbij interne en externe ICT-oplossingen door de klant worden verworven en onderhouden, worden de services in dit specialistische ecosysteem gemeten en betaald via een abonnementsbedrag en afgenomen via internet. Na de implementatie kan het stadion zijn netwerkcapaciteit opschalen zonder grote investeringen te hoeven doen in hardware of personeel om het te beheren. Dit resulteert in minder risico, lagere total cost of ownership en snellere toegang tot innovatieve technologieën, waarbij het stadion volledig ontzorgd wordt.

Huawei, een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecomnetwerken, IT, smart devices en cloudservices, is sinds 2014 technologiepartner van de Johan Cruijff ArenA. Het bedrijf heeft bij het stadion connectiviteit mogelijk gemaakt door het grootste open-access draadloze netwerk in Nederland te bouwen, waarbij 68.000 bezoekers tegelijkertijd worden gefaciliteerd.

Als Value Added Partner (VAP) van Huawei heeft data-expert AnyLinQ het zogenoemde ‘Redefined IT’ model ontworpen en bij het stadion in de praktijk gebracht om zodoende zijn digitale transformatie te bevorderen. AnyLinQ beheert sinds 2015 de Huawei storage systemen bij de ArenA en binnen het nieuwe model is het bedrijf verantwoordelijk voor het operationele en strategische beheer van alle Huawei-oplossingen in de Johan Cruijff Arena, inclusief managed services.

Het financiële model van de IT-Redefined aanpak 

Econocom, de sparringpartner en financiële stimulator van digitale transformatie bij bedrijven, is verantwoordelijk voor het financiële model van de IT-Redefined aanpak bij de Johan Cruijff ArenA. Deze deal omvat niet alleen de financiering van alle IT en aanvullende diensten, maar ook een halfjaarlijkse optie voor vervanging voor huidige IT of nieuwe IT (zonder verhoging van de maandelijkse kosten).

Martin Wielaart, IT manager Johan Cruijff ArenA; “Als stadion management wil je maximaal kunnen richten op de regie en ondersteuning van de business; Cashless betalen, ticketing, toegangscontrole, security, ed. Deze systemen vereisen de maximale betrouwbaarheid en flexibiliteit met in achtneming van de privacywetgeving.Het onderhoud en service aan de ICT infrastructuur laten we graag over AnylinQ / Huawei, zij hebben zich bewezen als flexibel en betrouwbaar  partner, Econocom maakt het mogelijk om snel te kunnen beslissen over vervangingen en uitbreidingen.”

Steven Cai, CEO Huawei Nederland, zegt: "Ondernemingen die een digitale transformatie ambiëren worden geconfronteerd met steeds complexere ICT-infrastructuren, die ze vervolgens moeten aanpassen aan hun hoge zakelijke eisen. Ik ben blij dat we samen met AnyLinQ en Econocom deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden door onze geïntegreerde oplossingen op een innovatieve, toekomstbestendige en aangepaste manier aan te bieden aan de Johan Cruijff ArenA."

Sebastiaan Smit, Commercieel Directeur Solutions bij AnyLinQ: "We zijn vereerd dat Huawei AnyLinQ heeft gekozen als expert in deze prestigieuze dienstverlening. We zetten ons in om de extreem hoge connectiviteitseisen van de Johan Cruijff Arena te verwezenlijken en om te helpen zijn ambities waar te maken van Europa's grootste Smart Stadium en onderdeel van de toekomstige doelen van Amsterdam Smart City."

Albert Breedveld, Business Development & Partnership Director bij Econocom Nederland: "Het was een genot om samen te werken met hoog aangeschreven partners zoals Huawei en AnyLinQ voor dit geweldige project. We zijn trots op de resultaten die het 'anything as a service'-model voor de Johan Cruijff ArenA heeft opgeleverd en zien dit als een geweldig voorbeeld van het partnerschapsprogramma van Econocom."