Hoe werkt een Sale & Leaseback?

 

Het bezit van digitale apparatuur levert weinig op voor uw onderneming. Alleen het gebruik is van belang. Met de Sale & Leaseback hoeft er niets te veranderen aan uw huidige digitale infrastructuur.

U houdt wat u al heeft, Econocom neemt de apparatuur en eventuele aanverwante zaken tegen boekwaarde van u over en u profiteert direct van de voordelen van Operationele Lease.

Zelfs als de afschrijvingen op uw investeringen nog in volle gang zijn.

 

Het vrijgekomen kapitaal is direct beschikbaar voor uw kernactiviteit of investeringen. De looptijd van het contract kunt u zelf bepalen. Wij adviseren u de looptijd van een Classic Lease contract synchroon te laten lopen met de economische levensduur van de assets binnen het contract.

 

Sale & Leaseback in de praktijk

Op basis van uw oorspronkelijke facturen en uw aanschaf- en/of boekwaarde bepaalt Econocom een termijn bedrag voor de door u gewenste contractduur. Hiervoor hanteren wij een scherpe calculatie. Na verkoop van uw assets aan Econocom ontvangt u één factuur per periode.

 

Wanneer is een Sale & Leaseback interessant voor u?

  • U wilt direct liquiditeitsruimte creëren

  • U wilt verouderde apparatuur vervangen, maar heeft onvoldoende financieringsruimte

  • U wilt minder activa en uitstaande schuld op uw balans

 

Benodigde informatie met betrekking tot de Sale & Leaseback

Zoals aangegeven heeft Econocom  volgende documenten nodig om de Sale & Leaseback mogelijk te maken, te weten:

  • De onderliggende aankoopfacturen van de Sale & Leaseback apparatuur

  • Het betaalbewijs van de onderliggende aankoopfacturen (bijvoorbeeld in de vorm van een bankafschrift)

  • Een koop-verkoop overeenkomst om het juridische en economische eigendom aan Econocom over te dragen. Deze tekst kunnen wij u aanleveren, waarna u slechts enkele variabelen hoeft aan te vullen.

 

Interesse in een Sale & Leaseback? Vul dan hier ons contactformulier in, stuur een mail naar info.nl@econocom.com of bel ons op 030-6358333. Wij ondersteunen u graag!