Econocom tekent overnameovereenkomsten voor multimedia integrator BIS

Nieuwegein 3 mei 2017: Econocom Group heeft de overnameovereenkomsten ondertekend voor het verkrijgen van 100% van de aandelen van BIS Group, een toonaangevende multimedia integrator op de Benelux markt. Deze transactie is nog onder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. BIS Group heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers.

Deze transactie zal Econocom in staat stellen om zich nog verder te versterken in de dynamische multimedia markt (indoor en outdoor digital signage, video-conference ruimtes, smart buildings, etc.) en een volledig aanbod in Nederland te ontwikkelen en nieuwe cross-business line oplossingen voor de Benelux te implementeren.

Game changer voor multimedia projecten

Yann Toutant, CEO van Econocom Nederland: "Door de acquisitie van BIS Group zal Econocom haar klanten een volledig op gebruik gebaseerd model kunnen aanbieden voor alle multimedia integraties. De professionaliteit van BIS, die niet alleen de technologie, maar vooral diepgaande kennis biedt, gecombineerd met de technologische management- en financieringsexpertise van Econocom, zal resulteren in een ‘game changing model’ in hoe bedrijven hun investeringen en de integratie op het gebied van multimedia projecten gaan beheren."

Jean-Pierre Overbeek, CEO van BIS Group, voegt eraan toe: "Samen met Econocom kunnen we organisaties met meer flexibiliteit ondersteunen in de anticipatie op multimediatrends, het sneller omarmen van nieuwe technologie en de voortdurende innovatie in de manier waarop mensen werken en samenwerken."

Over BIS:
BIS zorgt voor een optimaal ingerichte werkomgeving waarbinnen gebruikers zich comfortabel voelen en waarin zij efficiënt en eenvoudig op een visuele en interactieve manier informatie overdragen, kennis delen, ideeën ontwikkelen en (samen)werken. Dit doet BIS met een mix van competenties op het gebied van smart buildings & smart offices, ICT & development, audiovisuele oplossingen, collaboration & videoconference, narrowcasting (digital signage) en interieurinrichting; gecombineerd met een doordacht programma services. Daarnaast heeft BIS een naam hoog te houden in event rental en digital productions. De dienstverlening van BIS richt zich op de zakelijke en institutionele eindgebruiker voor wie wij duizenden presentatie-, informatie- en communicatieruimtes per jaar realiseren en onderhouden. BIS heeft zo’n 220 mensen in dienst, verspreid over strategisch gelegen vestigingen in de Benelux.

Beleggers- en aandeelhoudersrelaties:
Galliane Touze galliane.touze@econocom.com

Voor vragen of interviews:
Pride PR Jannemiek Starkenburg / Wilco Rutenfrans +31 71 568 00 28 econocom@pridepr.nl