Econocom schiet omhoog in Computable 100

Econocom Nederland, specialist in het financieren, ontwerpen en begeleiden van de digitale transformatie van Nederlandse bedrijven, staat op nummer één in de Computable-lijst ‘Top-15 beste inkopers/wederverkopers van hard- en software in Nederland’. Ook behaalde Econocom een mooie 4e plaats in de ‘Top-15 beste beursgenoteerde bedrijven van Nederland’ (15e plaats in 2015) en maakt Econocom  dit jaar voor het eerst opwachting in de ‘Top-100 meest innovatieve bedrijven van Nederland’.

Omdat Econocom zijn klanten diverse soorten hardware via financieringsoplossingen aanbiedt, gaat er een enorm bedrag aan hardware-inkoop door haar boeken. In de ‘Top-100 financieel krachtigste ICT-bedrijven van Nederland’ maakt Econocom daarom opnieuw een flinke sprong voorwaarts. Op basis van de goede financiële indicatoren, groeit het bedrijf van een 27e plaats in 2015, naar een 16e plaats in 2016.

Het is voor Econocom een groot compliment om deze hogere posities in de verschillende lijsten in te nemen. De Computable 100 is voor velen immers hét naslagwerk van ICT-Nederland.

“We zijn trots op dit mooie resultaat. Het bevestigt dat onze missie, het versnellen van de digitale transformatie van bedrijven en instellingen, goed werkt”, aldus Yann Toutant, algemeen directeur van Econocom Nederland. "We zien dat de digitale transformatie een speerpunt is voor onze klanten. Het toont tevens aan dat de visie en strategie die we vier jaar geleden formuleerden, goed aansluit op de marktbehoeften van vandaag en dat deze uitslag een mooie graadmeter is voor het succes.”

Combinatie van financiële expertise en technologische knowhow

De financiële prestaties van ICT-bedrijven vormen de basis voor het jaarlijks onderzoek van Computable. Econocom onderstreept met deze resultaten ook klaar te staan voor volgend jaar. Focus op gebruik in plaats van bezit is een sterk waarneembare trend voor de klanten en partners van Econocom.

In het tijdperk van digitale transformatie blijft Econocom haar klanten uitdagen en stimuleren met de combinatie van financiële expertise en technologische knowhow in totaaloplossingen. Nu steeds meer digitale apparatuur doordringt tot de kernactiviteiten van organisaties en essentieel is voor het verbeteren van de concurrentiepositie, staan bedrijven voor de belangrijke uitdaging de digitalisering succesvol te doorlopen.

Voor vragen of interviews:

Pride PR Jannemiek Starkenburg / Wilco Rutenfrans +31 71 568 00 28 econocom@pridepr.nl