Econocom Retail financiert sportschool bij jou om de hoek

Het concept van de Basic Fit sportscholen is heel eenvoudig doch doeltreffend. De klant wordt met behulp van moderne technologie op zijn wenken bediend. Met één lidmaatschapspasje kun je in heel Nederland sporten, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Er is goed nagedacht over waar de klant wel en geen behoefte aan heeft en een verregaande automatisering zorgt er voor dat klanten met hun pasje altijd toegang hebben tot de sportschool via een automatische kiosk, zonder dat er een medewerker nodig is. De receptionist heeft zo tijd en aandacht beschikbaar voor relevante vragen van bezoekers en wachtrijen worden geminimaliseerd.

Er zijn grote schermen aan de muur waarop bezoekers virtuele lessen kunnen volgen en er is een speciale Basic Fit app, waarmee klanten lessen met instructeurs kunnen reserveren, waar ze hun eigen fitnessprogramma mee kunnen samenstellen en waarmee ze tips krijgen op het gebied van sport, gezondheid en dieet. Kortom: de klant staat centraal en technologie helpt daarbij in grote mate.

Lees de volledige case study op de website van Econocom Retail