Econocom ontvangt 'groen licht' van ACM voor overname van multimedia integrator BIS

Nieuwegein, 23 mei 2017 - Econocom, een Europees bedrijf dat gespecialiseerd is in de digitale transformatie van bedrijven en instellingen, heeft van De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ‘groen licht’ ontvangen voor de overname van de BIS groep, een toonaangevende multimedia-integrator op de Benelux-markt.

Begin deze maand kondigde Econocom aan dat het de overnameovereenkomsten heeft ondertekend om een controlerend belang (100% van de aandelen) te verwerven. BIS Group heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers.

‘Game changer’ in de markt van multimedia

Deze overname stelt Econocom in staat om zich nog verder te versterken in de dynamische multimediamarkt (indoor en outdoor digital signage, video-conference ruimtes, smart buildings et cetera) en nieuwe cross-business line oplossingen voor de Benelux te implementeren. "Met de overname van BIS Group heeft Econocom een volledig op gebruik gebaseerd business model in handen, waarmee organisaties sneller kunnen profiteren van de vooruitgang die de digitale revolutie biedt”, zegt Yann Toutant, CEO van Econocom Nederland. “De Econocom-BIS combinatie is een ‘game changer’ voor organisaties die multimedia echt serieus willen toepassen".

Van bezit naar gebruik

Jean-Pierre Overbeek, CEO van BIS Group, ziet grote voordelen voor huidige en toekomstige klanten: “Iedereen die de economische ontwikkelingen volgt, ziet de trend van bezit naar gebruik. Een trend die voor de huidige generatie young professionals al heel normaal is. Dankzij de slagkracht en innovatieve mogelijkheden van de Econocom - BIS combinatie, kunnen digitale audiovisuele oplossingen nu as-a-service worden aangeboden. De klant betaalt voor het gebruik en niet voor het eigendom, met alle voordelen van dien”.

Over BIS:
BIS zorgt voor een optimaal ingerichte werkomgeving waarbinnen gebruikers zich comfortabel voelen en waarin zij efficiënt en eenvoudig op een visuele en interactieve manier informatie overdragen, kennis delen, ideeën ontwikkelen en (samen)werken. Dit doet BIS met een mix van competenties op het gebied van smart buildings & smart offices, ICT & development, audiovisuele oplossingen, collaboration & videoconference, narrowcasting (digital signage) en interieurinrichting; gecombineerd met een doordacht programma services. Daarnaast heeft BIS een naam hoog te houden in event rental en digital productions. De dienstverlening van BIS richt zich op de zakelijke en institutionele eindgebruiker voor wie wij duizenden presentatie-, informatie- en communicatieruimtes per jaar realiseren en onderhouden. BIS heeft zo’n 200 mensen in dienst, verspreid over strategisch gelegen vestigingen in de Benelux.