Econocom Healthcare ondersteunt Maasstad Ziekenhuis bij digitale kwaliteitsverbetering

Het Maasstad Ziekenhuis is een fusieziekenhuis (Sint Clara Ziekenhuis & Zuiderziekenhuis), dat sinds 2011 is gevestigd op de locatie Zorgboulevard Rotterdam. Het ziekenhuis heeft een grote stap gezet in groei en in kwaliteit. 

Sinds 2014 werken zij samen met Econocom Healthcare. Maasstad Ziekenhuis werd door de banken uitgedaagd om op zoek te gaan naar een alternatieve vorm van financieren om zo de financiële ratio’s te verbeteren. Dankzij het snelle schakelen en scherpe aanbod is de keuze op Econocom Healthcare gevallen. Direct kon een groot deel van de medische en ICT-apparatuur in een leasecontract worden verwerkt. 

Het Maasstad Ziekenhuis is lid van de 'samenwerkende topklinische opleidingsziekenhuizen', dat diverse expertisecentra (onder andere het Brandwondencentrum en  Robotexpertisecentrum) in huis heeft.. Het ziekenhuis behaalde als eerste niet-academisch ziekenhuis in Nederland het JCI-keurmerk (Joint Commission International). Een hoogstaand internationaal keurmerk voor kwaliteit en veiligheid.

Een ander uniek project is de HIX-implementatie; het Maasstad Ziekenhuis werkt samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum aan een nieuw elektronisch patiëntendossier. HIX is een ziekenhuisinformatiesysteem/electronisch patiëntendossier, waarmee het doorverwijzen van patiënten naar andere instellingen gemakkelijker verloopt, zonder onnodig zorgkosten te maken voor extra diagnostiek.

Jordy Selhorst (links) & Frank Verkoeijen, beiden concern controller bij het Maasstad Ziekenhuis: “Dankzij de oplossing van Econocom Healthcare heeft het Maasstad Ziekenhuis meer tijd om zich te kunnen focussen op het verbeteren van de kwaliteit. Dankzij het nieuwe HIX (Healthcare Information X-change) en ERP (Enterprise Resource Planning) kunnen we onze patiënten nog beter helpen. Dit is de basis waarop we de komende jaren verder kunnen bouwen, om zo de kwaliteit van de zorg te blijven bewaken.”

Ga voor meer informatie naar www.econocom-healtcare.nl, vul een contactformulier in, of beter nog, neem direct telefonisch contact op via 030 63 58 333.
Een mail sturen naar info.nl@econocom.com kan uiteraard ook.