Dagelijks meer dan 1.000 iPads door docenten en leerlingen in gebruik dankzij financieringsoplossing

In het schooljaar 2011/2012 vindt de Stedelijke Scholengemeenschap De Rede in Terneuzen dat het tijd is voor verandering. Vervolgens is men de weg ingeslagen van een ander didactisch contect. Waarom? De school wil een aanbod op maat bieden voor iedere leerling, dat recht doet aan verschillen tussen leerlingen.

In 2012 komt de iPad in de klas als hulpmiddel. Econocom is vanaf dat moment de digitale partner. De school werkt sindsdien succesvol met een flexibele financieringsoplossing om hun digitalisering door te voeren. Inmiddels zijn meer dan 1.000 iPads door zowel docenten als leerlingen dagelijks in gebruik.

De docenten zijn na een opstartfase helemaal gewend aan het gebruik van digitale leermiddelen. Voor de leerlingen was het een natuurlijke omschakeling. De verandering is niet alleen de iPad zelf, maar ook de transformatie van het klassikaal lesgeven naar het leren op maat. Meer en meer leert de leerling op zijn eigen tempo en volgt zijn eigen weg door de leerstof, waardoor de leerling zijn talenten optimaal kan ontplooien.

Viola Poppe, manager bedrijfsvoering & control - SSG De Rede: “Wat ik prettig vind is dat Econocom meedenkt en betrokken is bij onze (digitale) doelstellingen. Daarnaast is de oplossing flexibel, dus we kunnen per periode bekijken wat we nodig hebben.”

Ga voor meer informatie naar www.planitatschool.nl, vul een contactformulier in, of beter nog, neem direct telefonisch contact op via 030 63 58 333.
Een mail sturen naar info.nl@econocom.com kan uiteraard ook.