Econocom Nederland en LeaseMasters slaan handen ineen

persberichten
published on 04-04-2023

Utrecht, 4 april 2023 - Econocom, de eerste Digital General Contractor (DGC) in Europa, die de digitale transformatie van grotere bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen ontwerpt, financiert en begeleidt, zette op 28 maart jl. de handtekeningen onder de overnameovereenkomst van LeaseMasters, een leasemaatschappij met focus op het financieren van machines, apparatuur en IT.

Complementaire activiteiten
Deze overname stelt Econocom in staat om zich verder te versterken in de dynamische markt van het financieren van roerende en digitale bedrijfsmiddelen en ‘device-as-a-service’ oplossingen. Robert Kuijs, Managing Director van Econocom Nederland B.V., ziet veel voordelen: “De uitbreiding van onze leasingactiviteit met niet IT-gerelateerde bedrijfsmiddelen, zoals productiemachines, logistieke systemen en robots betekent een krachtige diversificatie. LeaseMasters’ innovatieve benadering van funding en voorfinanciering en het gezamenlijke ondernemerschap, biedt de Econocom/LeaseMasters combinatie meer slagkracht en flexibiliteit in deze nichemarkt.”

Toetreding Management Team
LeaseMasters werd in 2020 opgericht. De eigenaren Pieter Wahlen en Dieter Lens nemen meer dan 40 jaar ervaring in de leasingmarkt mee naar Econocom Nederland B.V. Zij bekleden met ingang van 1 april jl. de functies van respectievelijk Commercial Director en Operations & Business Development Director in het Management Team. Pieter Wahlen: “Het is een veelbelovende ontwikkeling voor ons om het Management Team van Econocom te komen versterken en tegelijk LeaseMasters naar een groter podium te brengen.”

One digital company